A NEW LIFE FOR THE PAEDIATRIC CLINIC

A couple of years after the paint had dried at The Mater Hospital Special Care Nursery, it was with great pleasure that we could return to the wonderfully rewarding world of healthcare for little ones.

Nested within Sydney’s North Shore Private Hospital, The Paediatric Clinic was just like it’s patients – very small and in need of a little help. After providing care to so many for so long, it was time for the clinic to receive some much-needed TLC of its own.  

With a very short construction programme of just four weeks, we completely transformed The Paediatric Clinic into a modern, peaceful and nurturing space.

  The reception desk was relocated to face the entry, providing a practical and friendly welcoming space for patients.

The reception desk was relocated to face the entry, providing a practical and friendly welcoming space for patients.

  We created a tailored workspace featuring a light timber floor throughout combined with a muted colour palette.

We created a tailored workspace featuring a light timber floor throughout combined with a muted colour palette.

  The waiting room is now a comfortable, playful and storytelling environment.

The waiting room is now a comfortable, playful and storytelling environment.

  We created a custom ‘bear and branch’ library to house plenty of books and toys to keep the little ones occupied.

We created a custom ‘bear and branch’ library to house plenty of books and toys to keep the little ones occupied.

  The medical suites are now bright and light with clean lines and a homely look and feel.

The medical suites are now bright and light with clean lines and a homely look and feel.

  Now that the clinic is back up and running we’ve been told that the challenge is to get the little patients to leave the playful and calm practice!

Now that the clinic is back up and running we’ve been told that the challenge is to get the little patients to leave the playful and calm practice!

Visit the full Project Album
All images ©Alexandra Kidd Design