THE REVEAL: TIMELESS BEAUTY

Once upon a time in a beautifully leafy Sydney neighbourhood, set amongst the rows of Victorian and Federation homes, stood a very tired red-painted brick terrace, patiently waiting to be kissed back to life. And wait she did . . .

Then one day our clients and their very young family fell upon (and in love with) her and made her their family home. However, within a few short years she was no longer ‘just right’ and they were in desperate need for a larger, lighter and more efficient home to accommodate their now very busy and bigger lives.

We brought her walls down, letting the house breathe a long-awaited sigh so as to sit much more comfortably on her new larger foundations and in her now glowing white-rendered skin, optimizing the space as well as introducing more natural light and fresh air throughout.

As the months of intensive renovations passed we saw the terrace transform inside and out, where she now stands firmly proud in the middle of her lively street.

The home now offers a perfectly balanced combination of traditional and modern details, conveying a timeless and relaxed feel.

  The back of the house is now completely open, filled with natural light, air and textures. 

The back of the house is now completely open, filled with natural light, air and textures. 

JERSEY RD 03.jpg

The foyer and concealed powder room feature a gorgeous Philip Jeffries’s grasscloth wallpaper for added texture and softness.

  The fresh and minimal colour palette with its natural stone and solid timber layers evokes a sense of authenticity and relaxed timelessness.

The fresh and minimal colour palette with its natural stone and solid timber layers evokes a sense of authenticity and relaxed timelessness.

  Whilst the house now has a lot more openings to the outside, the new flow creates an enviable serene atmosphere as the occupants feel perfectly safe and private all year round.

Whilst the house now has a lot more openings to the outside, the new flow creates an enviable serene atmosphere as the occupants feel perfectly safe and private all year round.

  In the kids bedrooms, we loved adding a final touch of magic with the installation of bold, colourful wallpapers, each offering the perfect storytelling backgrounds for our custom bedheads and carefully selected accessories.

In the kids bedrooms, we loved adding a final touch of magic with the installation of bold, colourful wallpapers, each offering the perfect storytelling backgrounds for our custom bedheads and carefully selected accessories.

And they all lived happily ever after.

See the full Project Album
All images ©Alexandra Kidd Design