UNDER CONSTRUCTION: MOORE, MORE, MORE

Why put yourself through a renovation? The dust, the tradesmen knocking on your door at 6am, the
noise . . . the list goes on.

But for our clients who have resided at Moore Park Gardens in Sydney's Eastern suburbs since its development over 15 years ago, the excitement of a renovation to achieve their ultimate dream home was something they had been talking about for several years. Upon meeting us our clients were well and truly ready to embark on this life-changing journey.

Our brief was to transform a dated two-bedroom apartment into a luxurious, one-bedroom inner-city pad made for entertaining and modern urban living.

From the beginning our clients wanted a moody and masculine colour palette and we were up for the challenge, as often a dark palette can have the potential to make a space look ‘flat’ and appear small. We created a concept that introduced warmth, light and texture in unexpected ways, whilst staying true to the brief.

The master bedroom is undergoing the most dramatic change to the floor plan, which will really enhance the way our clients will live in their new space. We are converting two downstairs bedrooms into one luxurious master suite including full size dressing room with custom joinery, and new ensuite including double marble vanity, wet room and a bath that will be big enough to lie down in!

It has been exciting working with these clients, as they have been very open to the creative process by allowing us to play with light, finishes and texture to achieve the 'wow factor’.

The renovation is rapidly taking shape and transforming a dusty, dirty construction site into a stylish, sexy apartment. Watch this space to see the final dramatic design come to life!

Kitchen: we reconfigured the layout to create a galley-style kitchen incorporating an island bench-come-dining table to make the space more entertainment friendly.  

Kitchen: we reconfigured the layout to create a galley-style kitchen incorporating an island bench-come-dining table to make the space more entertainment friendly.  

Guest bedroom/library: we relocated the opening via the master bedroom to create a seamless flow into the new generous dressing room.

Guest bedroom/library: we relocated the opening via the master bedroom to create a seamless flow into the new generous dressing room.

The master ensuite was very small and lacked personality, so we doubled the size by building into the existing walk-in-wardrobe space.

The master ensuite was very small and lacked personality, so we doubled the size by building into the existing walk-in-wardrobe space.

Guest bathroom: we divided the original guest bathroom in half, making one side the new powder room and the other side the relocated laundry.

Guest bathroom: we divided the original guest bathroom in half, making one side the new powder room and the other side the relocated laundry.

Laundry: interestingly this room had prime positioning in the apartment as it had the potential of a view, so we relocated the laundry downstairs to make way for an innovative space-saving study nook with priceless city glimpses!

Laundry: interestingly this room had prime positioning in the apartment as it had the potential of a view, so we relocated the laundry downstairs to make way for an innovative space-saving study nook with priceless city glimpses!

Living room: we updated all the cabinetry to make it coherent with the rest of the new design.

Living room: we updated all the cabinetry to make it coherent with the rest of the new design.

All images via ©Alexandra Kidd Design